h1

博士の愛した数式

星期日,八月, 20, 2006

professor and equation
一粒の砂に ひとつの世界を見る

一輪の野の花 に ひとつの天国を見る

手のひらに 無限を載せて 永遠を感じる

      — a grain of sand by William Blake

这是一部温暖的影片,淡淡的感动,浸到心里面。
心理学研究记载,记忆可以帮助人对其所处的环境及遭遇的状况做出判断。
但是,电影里的老人只能保存80分钟的记忆。
我原以为,这样的生活必定是一团糟。事实却相反。
尽管作为艺术创作,影片自然会超越现实的生活而与现实产生一定距离。
用自己熟悉的方式看待世界,简单而认真地对待生活,反倒使复杂的信息源–记忆失去其重要性。
当然,相信这一定不是作者想要表达的本意。
全心去爱,用满腔热情,也许世界就会在我们的眼里呈现一个惊喜。

Advertisements

发表评论

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 更改 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 更改 )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 更改 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 更改 )

Connecting to %s

%d 博主赞过: